לשון הרע ידוע בקרב הציבור כהוצאת דיבה. הוצאת דיבה היא בעצם פרסום שעשוי בצורה כזו או אחרת לבזות או להשפיל אדם בצורה כלשהיא. חוק איסור לשון הרע מטרתו לשמור על כבודו של כל אדם ולכן גם במסגרת עבודה, יכול להיגרם מצב המוגדר בתור הוצאת דיבה בעבודה. למשל, במצב שבו עובד פוטר מעבודתו בעקבות פרסום של דברים אישיים הקשורים לאותו עובד ולאמונות שלו, רכילות המתקיימת בין עובדים – מצבים אלו יכולים להיתפס על פי חוק כהוצאת דיבה.
הוצאת דיבה בעבודה – כדאי לדעת!
מה יותר חשוב מכבודו של אדם? לכל אדם באשר הוא חשוב לשמור על שמו הטוב וכאשר זה נפגע, מתחילה מאין מלחמת אגו… אנו נמצאים שעות רבות בעבודה, מקום בו אנו אמורים להרגיש מאין בית שני אך בעידן שלנו, עידן שבו כל אחד יכול להעלות פוסט פוגעני בפייסבוק שבשבריר שניה יכול לשנות את כל התמונה יותר ויותר תביעות מגיעות לבית המשפט בהקשר של הוצאת דיבה בעבודה. חשוב לדעת שחוק איסור לשון הרע קובע שני מרכיבים, שבלעדיהם לא ניתן להגיש תביעה בגין הוצאת דיבה ולשון הרע בעבודה.
- לשון הרע צריכה להיאמר בצורה אובייקטיבית– ברגע שאדם במקום העבודה אומר בנוכחות אנשים אחרים, מעלה פוסט דרך רשתות חברתיות או מפרסם לשון הרע בכל אמצעי אחר, כמובן שנאמרה לשון הרע בצורה אובייקטיבית.
- מרכיב הפרסום – בכדי שאכן ניתן יהיה לגבש עילה לתביעה בגין הוצאת דיבה בעבודה, מרכיב הפרסום, חייב לבוא לידי ביטוי. מה זה אומר? מספיק שאדם אחד שיכול לפגוע בכבודו של אדם אחר במקום העבודה שמע או קרא את לשון הרע, יש עילה לתביעה.
בחרתי לתבוע בגין הוצאה דיבה ולשון הרע בעבודה – מה הלאה?
בפני אדם אשר החליט לתבוע בגין הוצאה דיבה במקום העבודה עומדות שתי אפשרויות. האחת, תביעה לפיצויים ללא הוכחת נזק. כלומר, ברגע שנאמרה לשון הרע והתגבשה העילה לתביעה, ניתן לתבוע ללא הוכחה של נזק. האפשרות השניה היא הוכחה שאכן נגרם נזק לתובע, למשל במקרה שבו גם נאמרה לשון הרע וגם העובד פוטר, יכולה להתגבש תביעה מהסוג השני.